söndag, december 14, 2008

Årets bästa 2008 - film

Årets bästa filmer 2008
Årets 3 bästa filmer som skolbio!

Horton
En film för de minsta tar upp riktigt stora ämnen. Frågor om tro, mobbning, respekt, vänskap och hur universum ser ut är bara några ”små” ämnen som tas upp. Snyggt animerat, väl valda röster och en bra berättelse gör denna film utmärkt som skolbio. Att den även har jättebra och intressanta ämnen att samtala om med mindre barn. Läs mer här.


Fighter
Filmer med starka tjejer finns det inte direkt drösvis av. Fighter är dock en sådan och en riktigt bra sådan. Filmen fungerar utmärkt i undervisningen att den vunnit pris på BUFF (Barn och ungdoms film festivalen) är bara något som stärker den tesen. Filmen har massor av ämnen att tala om i klassrummet eller med konfirmander. Vi har jobbar med den med olika grupper pedagoger och elever och har fungerat klockrent med alla grupper. Så vill ni ha en bra berättelse med intressanta ämnen som genus, relationer, att växa upp, sport och kulturell bakgrund så har ni funnit en film här.

De ofrivilliga
Det börjar bli lite tjatigt med våra hyllningar av denna film, men det är en helt fantastisk skolbiofilm. En film som är både utmärkt som film och helt fantastisk som skolbio. Läs mer om den här.

Inga kommentarer: