onsdag, januari 27, 2010

Lite Radiotips!

Det kanske kan tyckas lite märkligt att filmpedabloggik tipsar om radioprogram men med tanke på att den bästa kulturjournalistiken och främst filmjournalistiken görs på radio så får vi väl tipsa om radioprogram som ni som arbetar med media kan lyssna på:

Fredgens Kino handlade om filmer baserade på barnböcker såsom Till vildingarnas land, Fantastic Mr. Fox och Alice i underlandet. Filmer som inte alltid är lika barnsliga som sina litterära föregångare. Diskussionen kring dessa filmer är däremot väldigt intressant så ladda gärna ned programmet och lyssna på det – laddas ned här. http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2167855.mp3

Det allra bästa med programmet var hur det belyste filmers funktion för oss åskådare såväl små som stora – något man sällan talar om inom filmkritiken.

På P2 återsänder man nu radioprogrammet: Från Platon till Pirate Bay. En programserie som tittar på det här med upphovsrätt ur diverse olika synvinklar. Lyssna på hela serien här:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=2170944&isBlock=0
http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=2158817&isBlock=0
http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=2146585&isBlock=0

3 kommentarer:

Anton Hultberg Hansen sa...

Missa inte fortsättningen på Från Platon till Pirate Bay-serien:Länge leve Spotify? − aktuellt program i P2 på måndag

Förra året föll domen i Pirate Bay-målet. Många såg domen som början på slutet av fildelningseran. Politiker, teknikfantaster och trendsättare lyfte fram Spotify som lösningen på problemet. Affärspressen skrev spaltmeter om bolagets vd Daniel Ek, som hade tillbringat två år med att flyga runt och gå på möten med olika skivbolag.

Sen kom sommaren och artisterna fick sina första STIM-pengar. Beloppen var skrattretande låga. Magnus Uggla sade att han skulle ha tjänat mer om han extraknäckte en dag som gatumusikant. Rapparen Petter anklagade bolagen för att sälja ut de egna artisterna för att höja värdet på sina aktier. Och Dogge ville lära Lady Gaga att köra svarttaxi.

Programmakarna höjer sig över hurraropen och de arga utbrotten och föreställer sig det totala överflödet – en framtid där all inspelad musik finns lagligt tillgänglig på några musklicks avstånd. Vad innebär det för artisterna, för skivbolagen, och för musikens värde?

Programmet ”Länge leve Spotify?” är gjort av Ella Petersson och Anton Hultberg Hansen. Programmet är en fristående uppföljning till serien "Från Platon till Pirate Bay" (2009) som går i repris i P2 nu.

Sändningstid: P2 måndag 1 februari kl. 12.30

cinema sa...

Då skulle jag vilja tipsa om den här: http://cinema.se

Anonym sa...

Tack för tipsen!