torsdag, april 02, 2009

Film i klassrummet - materialet du alltid velat ha


Den vanligaste frågan vi som filmpedagoger får av andra pedagoger är: hur får man tag på era klipp (filmer?). Av rättighetsskäl kan vi inte ge bort filmklipp vi själva inte äger rättigheter till.

Nu kommer ett material som alla som jobbar med film och media i pedagogiska sammanhang efterfrågat. Det heter lämpligt nog Film i klassrummet och handlar om hur du med IT kan arbeta med film i klassrummet. Det är ett mycket stort material utvecklat av Multimediabyrån som en fortsättning på PIM.

Film i klassrummet - I skolans alla ämnen
www.filmiklassrummet.se



Film i klassrummet är ett material som underlättar och stimulerar användandet av datorn i undervisningen. Under tre huvudrubriker finns massor av resurser för arbete med strömmande media för skolans alla ämnen.

Film i klassrummet hjälper dig att komma igång med internet och databaserad pedagogik. Exempelvis med vilken teknik du behöver, vad du får och inte får visa/sända och var du hittar material att arbete med.

Film i klassrummet största del är en bank av resurser med strömmande film. De är uppdelade i ämnesområden såsom NO, SO, media samt filmer på teman som bland annat behandlar värdegrundsfrågor, genus, historia, ungdomskultur och miljön.
Ni finner även ett stort material om granskning av nyheter - konkreta tips och övningar på bland annat källkritik, form och stil, genus, värdegrund och mediekritik.

Film i klassrummet handlar givetvis också om att själv producera medietexter. I den tredje delen, finns bland annat en handledning om hur man enkelt gör en egen nyhetssändning. Du finner även texter om hur man kan producera, redigera och lägga upp elevernas produktioner på internet.

Film i klassrummet är ett komplett material för dig som vill använda strömmande medier i undervisningen och ser datorn som ett verktyg med nya pedagogiska möjligheter för ökad måluppfyllelse.

1 kommentar:

Sara Ödmark sa...

Intressant.