torsdag, januari 29, 2009

Filmfestival året runt – Berättandet grammatik och debattartikel

Just nu pågår Skandinaviens största filmfestival i Göteborg. Alla kan inte vara här – men under filmfestivalen har skolverket tillsammans med Folkets bio filmpedagogerna lanserat materialet: Berättandets grammatik. Det är en kurs i hur man berättar och främst i hur man berättar med hjälp av film. Materialet innehåller en föreläsning samt filmer som analyseras och kan arbetas med i klassrummet. Ett perfekt redskap för alla er som behöver hjälp med att arbeta med rörlig bild i klassrummet. Materialet hittar ni här.


Under filmfestivalen passade även Folkets Bio filmpedagogerna på att skriva en debattartikel som publicerades i Draken kring problemen med att arbeta med media i klassrummet. Får man jobba med "media" i klassrummet? (med film, TV, radio, musik, data, internet, foto, tidskrifter och tidningar) heter den och ni kan läsa den här. Kommentera gärna!

Under våren kommer även ett stort material om strömmande media kallat: Kreativ demokrati lanseras. Materialet är utvecklat i samarbete mellan Skolverket och Folkets Bio filmpedagogerna. Det kommer att publiceras på filmpedagogernas hemsida under våren. Håll utkik på www.filmpedagogerna.se.
Med dessa tips kan ni faktiskt ha filmfestival året runt!

Inga kommentarer: