fredag, december 12, 2008

Årets bästa 2008 - Text

Wired
Wired levererar år efter år. En kulturtidning om teknik som är DEN tidningen ni skall läsa om ni vill hänga med i vad som händer inom data, teknik, film och TV-utvecklingen. Vet inte hur många tips och intressanta artiklar de haft bara i år. Hemsidan är även den värd att kolla in för alla er lärare som arbetar med media på olika sätt.


Filter
Äntligen kom den där kulturtidningen till Sverige som folk väntat. En tidning som är välskriven, fylld med intressanta artiklar om sådant du inte visste att du var intresserad av, väldesignad och sprängfylld med saker att samtala om. Du kommer även märka hur mycket som nämns i denna tidning som återkommer i andra medier. Tidningen du som kulturkonsument skall läsa.

Sight and sound
BFI:s gamla trotjänare är fortfarande i stort sätt den enda riktigt bra filmtidningen i världen. Den har fått ett nytt utseende och under året satsat på flera specialnummer. Alltid spännande läsning och ger flera intressanta perspektiv på film. Ytterligare ett stort plus är att man vid sina recensioner skriver en synopsis av hela filmen. Ovärderligt för er lärare som inte hinner eller vill se allt som era elever ser. Senaste numret var en kritiker special där 50 kritiker från hela världen uttalade sig om 2008 års bästa filmer. En svensk film kom med på topp 10 – det är verkligen stort! Vilken filmen var – läs vår blogg i framtiden eller köp sight and sound för att få svaret.

Inga kommentarer: