onsdag, december 17, 2008

Årets bästa 2008 – filmer del 3

2008 var ett bra filmår. Mycket bra film kom till Sverige under året och även svensk film stod sig bra i konkurrensen. Här följer lista på 2008 års bästa utländska filmer:

Fjärilen i glaskupan
Fjärilen i Glaskupan berör. Den berör en så starkt att min blir både glad över den livsoptimism som finns i filmen och ledsen över den tragiska berättelse den ändå är. Att filmen bygger på en bok märks inte i denna enormt visuella film som skapar bilder ni aldrig glömmer.

There Will be blood
There will be blood är ännu en film baserad på en bok men som är så enormt visuell att man fullkomligt slukas av filmens bilder och ljud. Det sägs inget de första femton minuterna. Ändå är det makalöst spännande. Det är en fantastisk film av bibliska proportioner som berör och fastnar långt efter man lämnat bion.


Juno
Ingen annan film under 2008 har fått så många människor i så många olika sammanhang utbrista – jag såg en så bra film igår…. Juno är en riktigt måbra film. Man blir lycklig, den har mycket bra karaktärer, bra skådespelarinsatser, bra berättelse och allmänt välgjord. Juno är den typen av film som man lätt kan rekommendera till folk och känna att de kommer gilla den oavsett vilka de är.Filmer som nästan kom med: Dark Knight, No country for old men, Försoning

Inga kommentarer: