tisdag, december 23, 2008

Årets bästa 2008 – Dator – Program/tjänst

Spotify
Ett år där FRA och Ipred blev bekant för de flesta medborgare kom programmet/tjänsten Spotify som en skänk från ovan. Ett program som visade hur framtiden inom film, musik och media kommer se ut. Så vad gör då Spotify? Det möjliggör för folk att lyssna på enorma mängder musik strömmande på sin dator lagligt. Eller vad sägs om miljoner låtar och ständigt växande. De flesta nya intressanta skivor finns här, man lägger upp 300.000 låtar i månaden . Blir faktiskt allt mer imponerad varje gång jag använder denna tjänst. Alla artister finns inte, Beatles, Metallica, Led Zeppelin, Pink Floyd är några av storheterna som saknas. Men det är ändå ett enormt bra utbud och det finns så mycket ny spännande musik att upptäcka med hjälp av detta program.
Spotify är framtiden och liknande tjänster kommer från SonyEricsson och Nokia. Detta kan även vara utmärkt för skolan men eftersom Spotify inte är färdigutvecklat vet man inte riktigt hur det kommer att fungera än. Det som gör Spotify så fantastiskt är ett det är just en sådan tjänst som det nya medieklimatet där nedladdning och internet har blivit en så självklar del för alla under 30, behöver. Testa Spotify du med – Det finns en gratisversion med reklam(som man måste bli inbjuden till), en som kostar 9 kronor för en dag och en som kostar 99 kronor för en månad. Årets och även nästa års bästa tjänst/program är här. Nu väntar vi bara på en likadan tjänst inom film och TV - i Usa finns den redan - vi får se när de kommer hit.

2 kommentarer:

mattias sa...

Läs Rasmus Fleischers kritik:
Spotifys smutskastande centraltaggning
Spotify i upphovsrättliga gråzoner
Angående Spotify

Mikael sa...

läst kritiken och anser att den delvis är rättvis men delvis felaktig. Dock kvarstår faktum att Spotify är den bästa lagliga sajten (ja den är laglig och de har avtal med skivbolag) som finns där ute. LAST.fm rekommenderade vi redan 2007