torsdag, oktober 09, 2008

TV-hösten är här! Tips till alla er lärare

Då eleverna allt mer ser TV istället för film på bio och DVD är det dags att ge er lite tips om vad som gäller nu när Tv-hösten drar igång igen.
I Sverige har de populära serierna Desperate Housewives, Greys Anatomy, Heroes och Ugly Betty kommit med nya säsonger. Idol 2008 har dragit igång men inte alls lika populärt som tidigare. På Kanal 5 har även den stora snackisserien i USA: Fringe dragit igång men utan större framgång.
I USA så är det fullt pådrag i höst efter en vår stympad av författarstrejk. Elevernas favoriter Heroes, Prison Break, Terminator: Sarah Connor Chronicles, Entourage och inte minst Gossip Girl har alla dragit igång nya säsonger.
Att se fram emot i höst på svensk TV (och som redan går i USA) har ni 90210 (en nyversion av den populära serien från 90-talet) och True Blood (med Alexander Skarsgård i en av rollerna). Om dessa serier kommer att slå i Sverige återstår att se men de har båda börjat bra i USA.
Så lite info så ni kan ha koll på vad eleverna ser i höst.

2 kommentarer:

Johan sa...

true blood är höstens riktiga guldkorn. laddade ner ett avsnitt men enligt http://canalplus.se/trublood drar de igång redan på onsdag. så det blir att titta där istället :)

tackar för alla bra tips

Mikael sa...

skal bli intressant att se vad eleverna tycker om True Blood och när den kommer till "vanlig" TV. Fast redan nu har elever laddat ned den - så den kanske blir stor?