onsdag, februari 04, 2009

TV-tips: Musikministeriet och nya SVT-play och Bolibompa-webben

SVT har en del bra program. Vissa som t.ex. Musikministeriet är helt fantastiska små pedagogiska pärlor. Arbetar ni med media så är sannolikheten rätt stor att ni berör musik på något sätt. I Musikministeriet finns det massor av kul att se och diskutera i klassrummet. Ett återkommande ämne är eget skapande – vad idag är eget skapande och finns det möjlighet att tjäna pengar på det? Har ni missat något program finns de på SVT Play. Programmet går annars tisdagar 21.30 på SVT2.


Nya SVT-play är annars ytterligare ett exempel på SVT faktiskt hänger med i medieverkligheten. Gränssnittet är snyggt och mycket enkelt. Det är lätt att hitta på sajten (vilket det inte var tidigare). Numera har man även hela utländska Tv-serier (som Merlin). SVT Prima sänder serier i dunderkvalité (om det bredband bara håller vad det lovar) – så bra faktiskt att bilden där ofta är bättre än i mångas ”vanliga” TV-apparater.
Kolla in nya SVT play – där har ni hur framtidens TV kommer att se ut. Än så länge kan ni även använda det i undervisningen.

Jobbar ni med lite yngre barn så ser de nog en hel del på Bolibompa. Även Bolibompa har gjort om sin webb-plats och det är en riktigt bra uppdatering. Det är lättnavigerat och logiskt (min treåring klarar av det), det fungerar riktigt bra och stabilt (det gjorde det inte tidigare på mac i alla fall) samt har mycket bra nytt innehåll. Så även här har SVT presenterat ett nytt material med en del grejer man faktiskt kan arbeta med pedagogiskt.

Inga kommentarer: