söndag, december 03, 2006

De bästa TV-programmen som inte går i Sverige (än)

1. Heroes (inköpt av TV4)
Superhjältar korsat med Lost gör detta till årets hetaste serie på nätet och i USA. Måste ses, speciellt för alla er lärare som arbetar med sagor och myter.
2. Colbert Report
Jon Stewart (Daily Show) i all ära men Stephen Colbert är helt enkelt bättre, roligare och vassare just nu och hans politiska satir förtjänar att visas i Sverige. Ett måste för alla nyhetsintresserade pedagoger.
3. Studio 60 on the sunset strip
Skaparen Aaron Sorkin har tidigare gjort Vita huset och detta är samma sak fast i TV-världen. Mycket prat, underbar dialog, snyggt filmat och fantastiskt skådespeleri. Mycket intressant för alla er som vill veta hur det ser ut bakom kulliserna på TV.
4. Dexter (inköpt av Canal+)
En serie där en seriemördaren är hjälten? Låter märkligt men är riktigt bra. Spännande, intressant upplägg och bra skådespeleri. Intressant att diskutera gällande värdegrundsfrågor - på allavar.
5. 30 rock
Tina Fey är kvinnan bakom mästerliga Mean Girls och jobbat på Saturday Night Fever. I denna nya serie lyckas hennes torra humor, duktiga manusskrivande och skådespeleri fungera tillsammans på ett utmärkt sätt. Genus men även ras och mediafrågor tas upp i denna serie.

Inga kommentarer: