fredag, november 28, 2008

Lästips: Filter


Sveriges bästa magasin – Filter – har kommit ut med ett nytt nummer. Arbetar ni med media i skolan så finns två artiklar som är mycket bra att ha läst. En handlar om Flashback och den andra om svensk dramaproduktion för TV.
Flashback är idag förmodligen ungas främsta nyhetskälla. Det kanske ni inte visste? Läs artikeln – få bakgrund – gå in på deras hemsida och samtala med era elever om nyheter, källor, värdegrund, tryckfrihet, journalistik, internet samt om moral, etik och värdegrund. Några små ämnen sådär som ni kan samtala om i skolan.
Flashback kan ni läsa här: www.flashback.info
Den andra artikeln handlar krisen som svensk dramaproduktion för TV upplever. Vad är det som har hänt med svensk TV dramatik(speciellt SVT) kanske ni undrat? Varför är danskarna så mycket bättre? Varför var Upp till Kamp det enda som var av riktigt bra internationell klass på senare år? En hel del av de frågorna kommer ni få besvarade i denna artikel som i mångt och mycket är en historisk tillbakablick.
Utöver detta finns det massor av spännande läsning även i detta nummer. Kanske inte alltid ämnen som intresserar er men oftast ändå skrivet på ett sätt så att det blir läsvärt. Gäller främst Ika Johanesson som kan få en att läsa om artister man tycker är makalöst ointressanta och känna, att det där – det var riktigt bra.
Filter – ute nu

Inga kommentarer: