tisdag, oktober 21, 2008

Mer amerikanskt presidentval – några tips till.

I farten i fredags missade jag flera bra internettips:
Huffington Post
http://www.huffingtonpost.com/
Detta är en av de största bloggarna i USA. Den är politisk, den är pro-demokratisk vilket kan vara bra att veta. Den är samtidigt ett utmärkt exempel på hur dagens bloggar gör det arbete journalister borde göra i USA. Här finns även en sammanfattning vad de amerikanska talkshowerna pratat och kommenterat i veckan – både roligt och ger er bra koll på vad det pratas om i USA.

Gawker
http://gawker.com/
Detta är en skvallersajt som lyckats få fram en hel del riktiga nyheter under denna presidentvalskampanj. Det är en intressant sajt för att studera hur framtidens blogg kan se ut. Går man in här finns en hel del trams men även en hel del mycket matnyttigt att använda i undervisningen.

LiveStation
Detta program möjliggör för er att kolla på diverse nyhetsprogram strömmande i klassrummet. Inte minst är det intressant att studera hur t.ex. BBC och Al Jazeera skildrar det amerikanska valet. Ladda ned här: www.livestation.com

Amerikanska statens egna hemsida om valet
http://www.usa.gov/Citizen/Topics/Voting/Learn.shtml
Här finns flera pedagogiska tips på hur det amerikanska valet fungerar. I för sig på engelska men eleverna borde klara av det.

Göran Rosenbergs sista artikel i sin serie om vart USA är på väg – var i söndagens tidning läs den gärna här. Hans TV-serie om vart USA är på väg visas fr.o.m. idag, tisdag den 21/10 på TV4. Kolla in mer här.http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.682160&renderingdepartment=2.4034

Ett sista tips: Senaste Kobra som ursprungligen sändes 20/10 handlade bl.a. sanning i medierna. Arbetar ni med media – se programmet – kolla speciellt in reportaget om förra presidentvalskampanjen. Det kan ni se här:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1284496

Inga kommentarer: